Pengaruh Dimensi Kualitas Layanan Kesehatan terhadap Kepuasaan Pasien Askes PNS Rawat Inap Rumah Sakit Anutapura Palu

Abstract : The purpose of this study were to : 1) understand and analyze the Influence of health service quality dimensions are: tangibility, reliability, responsiveness, assurance and emphaty significant effect on patient satisfaction Askes civil servants in the Hospital inpatient Anutaputra Palu, and 2) to know and to analyze variable The most dominant influence on patient satisfaction Askes civil servants in the hospital inpatient Anutapura in Palu. The study population was all patients Askes civil servants in the inpatient hospital Anutapura in Palu. The sampling method purposive sampling. Method of data analysis using descriptive statistical analysis, and multiple regression analysis. The results showed that both variables simultaneously and partially tangibility, reliability, responsiveness, and empathy significantly influence patient satisfaction Askes PNS hospital inpatient that is used in determining the level of patient satisfaction with inpatient Askes civil servants in the hospital inpatient Anutapura Palu.
Keywords : dimensions healthcare quality, patient satisfaction, tangibility, reliability, responsiveness, assurance, and empathy

Penulis : Hamzah Hafied

Berikut hasil review dari reviewer internal :

Previous Laporan Hasil Penelitian Kajian Potensi Peningkatan Pendapatan Asli Daerah Kabupaten Kolaka
Next Prof. Masrurah Resmi Pimpin ADI Sulsel

Karakteristik Hukum Acara Peradilan Tata Usaha Negara

Karakteristik Hukum Acara Peradilan Tata Usaha Negara Penulis : Dr. Nurul Qamar, S.H., M.H Penerbit : Refleksi, 2011

Naskah Akademik Rancangan Peraturan Daerah Kabupaten Pohuwato di Bidang Perpajakan Daerah Penulis : Hamzah Hafied Penerbit : Kretakupa Print, Makassar, 2011 Buku ini telah direview oleh reviewer internal :

Jurnal Ilmiah Mutiara Vol. IV No.8/XII/2005

Jurnal Ilmiah Mutiara Vol. IV No.8/XII/2005. Fakultas Perikanan dan Ilmu Kelautan Universitas Muslim Indonesia.